Ossobucco

30 min+2 h
4 annosta

Ossobucco, tuo Italialainen herkku, valmistuu mainiosti myös pohjoisen porosta.

Ainekset

1 kg poron potkakiekkoja
vehnäjauhoja leivitykseen
2 sipulia
2 porkkanaa
2 valkosipulin kynttä
1 palsternakka
1 dl tomaattipyreetä
1 lihaliemikuutio
5 dl vettä
4 laakerinlehteä
10 maustepippuria

Ohje

Mausta lihat suolalla ja pyöräytä jauhoissa molemmin puolin. Ruskista ne voissa pannulla ja laita pataan. Kuori ja pilko juurekset reiluiksi paloiksi ja kuullota pannulla. Lisää pannuun vesi ja kiehauta juuresten kera. Kaada kaikki pataan lihojen seuraksi, lisää tomaattipyree, mausteet ja liemikuutio. Hauduta hiljalleen keittäen noin 2 tuntia välillä keveästi sekoittaen kunnes liha on mureaa ja pehmeää. Tarjoa lisäksi keitetyt perunat ja puolukoita.

Sinua voi myös kiinnostaa

Osta poronlihaa

Osta poroa

Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.

Etsi myyjä