Poro pizza

Tulosta resepti

Ainekset

Pohja

  • 1 1/2dl vettä
  • 20 g  hiivaa (tai 1 pussi kuivahiivaa)
  • 2 rkl  öljyä
  • 1/2 tl  suolaa
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 300 g  porojauhelihaa
  •  mausteita maun mukaan
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 prk ranskankermaa
  • 1 iso sipuli
  • 250 g  juustoraastetta
  • 1 prk tomaatti pyree

Ohje

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen, Lisää ruokaöljy ja suola. Alusta taikina lisäämällä
vehnäjauhot vähitellen. Anna taikinan nousta lämpimässä täytteen teon ajan.
Ruskista porojauheliha pannulla ja mausta mieltymystesi mukaan (pippuria, valkosipulia jne.)
Lisää ranskankerma, tomaattimurska ja paloiteltu sipuli ja anna hautua hetken.
Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Levitä tomaattipyree taikinalle ja lisää päälle
valmistettu jauhelihatäyte.
Laita jauhelihan päälle omia makuja hiveleviä tuotteita, kuten ananas, oliivi, jalapeno.
Ripottele lopuksi päälle juustoraastetta ja paista uunissa 250ºC:ssa täytteen
määrästä riippuen 10 – 20 minuuttia. Tarkkaile juuston väriä. Älä polta


Tehty MMM-rahoituksella