Inspiraatiota ruokafestivaaleilta: Poroa au jus – katajanmarjakastikkeella

Pohjoismaiden johtavilla Food Festival – ruokafestivaaleilla järjestettiin ensimmäistä kertaa Suomiruoan työpaja. Ideana oli tutustuttaa kansainväliset tapahtumavieraat suomalaiseen ruokakulttuuriin. Viiden ruokalajin menun pääruokana komeili poro.

Pororuoan valmistamisesta työpajassa vastannut keittiömestari Kalle Jälänne esittelee, miten poro valmistettiin ruokafestivaalien tapahtumateltassa. Inspiraatiota kotikeittiöön!

Näin poro valmistettiin Suomiruoan työpajassa Tanskassa

Ensin pannulla paistaen

– Alun perin meillä oli suunnitelma, että poro olisi tehty vesihauteessa ja sitten nopea käyttö pannulla, mutta emme saaneet vakuumikonetta käyttöön, niin teimme sen sitten perinteisellä tyylillä pannulla paistaen, esittelee Kalle Jälänne työpajan kuulumisia.

Runsaan voin ja öljyn lisäksi Jälänne lisäsi pannulle yrttejä, katajanmarjoja ja katajanhavuja ja valeli näin poronfileeseen luonnon makuja.

  • Öljyä pannulle, hyvät paistovärit ja paljon voita, yrttejä, katajanmarjoja ja katajanhavuja ja sitten valeltiin koko ajan voilla sitä filettä.

Katajanmarja au jus – kastike

Katajanmarjoista valmistui au jus –kastike.

– Paistettiin pannulla poronfileet ja siitä kaavittiin maut pannulta ja tehtiin siitä sitten semmoinen liemi. Tässä käytettiin myös katajanmarjaa.

Au just viittaa lihaan omassa liemessä tarjoiltuna, lihasta itsestään valuneen nesteen kera.

Lopuksi uuniin
Lopuksi poronfileet laitettiin hetkeksi 50 asteisiin uuniin, jotta liha pääsi vetäytymään.

Lisukkeena valmistettiin puikulaperunapyrettä, puolukkasurvosta ja glaseerattua porkkanaa.

Työpajaan osallistuneet ihastuivat poron maittavaa ja hyvään makuun ja poroon vähärasvaisena ja terveellisenä raaka-aineena.


Tehty MMM-rahoituksella