Porokiusaus

1-2 h
21 annosta/suurtalousresepti
Pororeseptit.fi

Suurtalousresepti

Ainekset

2,4 kg perunasuikaletta, kypsä
225 g sipuli kuutio
800 g poronkäristyslihaa tai jauhelihaa
4 dl vettä
45 g maissitärkkelysjauhoa
9 dl ruokakermaa
10 g suolaa
mustapippurirouhetta

Yhdistelmäuuni
Raakapaino 4,780 kg, Saanto 4,500 kg,
Valmistushävikki 5,86%, Jakeluhävikki 0,02%

Ohje

Ruskista käristysliha ja hauduta kypsäksi tai käytä kypsää käristyslihaa. Ruskista jauheliha. Levitä vuokaan puolet perunasuikaleista, lisää perunoiden päälle liha ja sipulikuutiot. Lisää päälle loput perunat. Kaada seoksen päälle mauste-kermaseos. Paista vuoat 175 asteisessa ( tai kiertoilma 150) uunissa kypsäksi. Paistoaika riippuu uunista ja raaka-aineiden esikypsyysasteesta.

Sinua voi myös kiinnostaa

Osta poronlihaa

Osta poroa

Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.

Etsi myyjä