Porokukko

4 h
12 annosta
Pororeseptit.fi

Ainekset

Taikina
250 g ruisjauhoja
100 g vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2,5 dl vettä

Täyte
500 g luutonta poronlapaa
150 g siankylkeä
2-3 tl suolaa

Ohje

Sekoita taikinaan jauhot ja suola keskenään, sekä lisää joukkoon vesi pienissä erissä samalla hyvin sekoittaen.
Taputa käsin taikinasta soikea levy.
Paloittele lapa reiluiksi kuutioiksi ja sianliha ohuiksi viipaleiksi.
Lado lihat kerroksittain taikinan pohjalle ja ripottele väliin suolaa.
Nosta taikinanliepeet ylös lihojen päälle ja sulje kukko kiinni. Tiivistä sauma veden avulla. Paista aluksi 200ºC:ssa, kun kukon pinta saa väriä alenna lämpö 150ºC:een. Hauduta kypsäksi 3 1/2 – 4 tuntia. Voit valella kukkoa lopuksi vielä sulalla rasvalla ja peittää tarvittaessa alumiinifoliolla. Anna pehmetä uunista oton jälkeen pyyhkeen sisällä.

Viipaloi kukosta meheviä paloja iltapalaksi tai ota mukaan evääksi hillareissulle.

Sinua voi myös kiinnostaa

Osta poronlihaa

Osta poroa

Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.

Etsi myyjä