Poron kielten keittäminen

Tulosta resepti

Ainekset:

  • 4 kpl poronkieliä
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 10 mustapippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl kermaa
  • suolaa

Ohje:

Huuhtele poronkielet kylmässä vedessä ja nosta ne kiehuvaan veteen.
Lisää lohkotut sipulit, viipaloitu porkkana, pippurit ja laakerinlehti
Anna kielten kiehua rauhassa pari tuntia hiljaisella tulella kannen alla.
Kaada sitten kattilan sisältö kulhon päällä olevaan lävikköön.
Anna kielten jäähtyä hieman ja kuori nahka pois.
Keitä siivilöityä lientä kovalla tulella kokoon, kunnes puolet on jäljellä.
Suurusta liemi vehnäjauho- kermaseoksella, kiehauta ja jätä hautumaan.
Tarkista maku ja lisää suolaa maun mukaan.

Leikkaa kielet kauniisti viipaleiksi ja kaada kastike päälle.
Tarjoa perunoiden ja herneiden kanssa.
Salaatti ja kirpeä marjahyytelö koristavat annoksen.
Poronlihan myynninedistäminen, Pororeseptit  Poronlihan myynninedistäminen, Pororeseptit


Tehty MMM-rahoituksella