Poropiirakka porojauhelihasta

Tulosta resepti

Ainekset

Taikina:

  • 1 prk Créme Fraiche (1,25dl)
  • 50 g voita
  • 1 tl soodaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja

Täyte:

  • 400 g porojauhelihaa
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl öljyä
  • 1 sipuli
  • 1 tl kokonaisia viherpippureita murskattuna
  • 1/2 tl kokonaisia valkopippureita murskattuna
  • 1 tl suolaa
  • 200 g leipäjuustoa
  • 3 kananmunaa
  • 4 dl kermaa

Ohje

Sekoita Créme Fraichen joukkoon sulatettu voi ja keskenään sekoitetut kuiva-aineet.
Levitä näin syntynyt taikina matalaan vuokaan, halkaisijaltaan 28-30 cm.
Ruskista jauheliha pannussa, lisää hienonnettu sipuli ja anna hautua vähän aikaa.
Lisää mausteet.
Lisää lihaseos taikinapohjalle.
Kuutioi leipäjuusto ja lisää se lihan päälle.
Sekoita keskenään munat ja kerma ja kaada täytteen päälle.
Paista piirakkaa 200ºC uunissa noin 35 min
Lisäkkeinä salaattia ja vaikkapa maustekurkkua.

Kerma- kananmunasekoituksen voi korvata useilla muilla erilaisilla sekoituksilla, joista
voidaan mainita vaikkapa kermaviili-muna, smetana-kerma-muna. Ja ilman munaa voidaan
tehdä paksuhko valkokastike.


Tehty MMM-rahoituksella