Savupororavioli

60 min+taikinan jäähdyttäminen
4-5 annosta
Pororeseptit.fi

Ainekset

Taikina
250 g vehnäjauhoja
1 kokonainen kananmuna
4 munankeltuaista
1/2 dl öljyä
30 g pakastepinaattia

Täyte
100 g savupororouhetta
1 sipuli
1 iso porkkana
3-4 isoa tuoretta herkkusientä
30 g voita

Kastike
1 sipuli
1,5 dl valkoviiniä
50 g voita
2 dl kermaa
2 rkl tomaattipyre
suolaa
pippuria

Ohje

Sekoita taikinan ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi. Jäähdytä taikina jääkaapissa noin pari tuntia. Pilko täyteaineet pieniksi paloiksi. Freesaa voissa ja anna jäähtyä.

Tee kastike: Hienonna sipuli hyvin pieneksi, höyrytä valkoviinissä, lisää tomaattipyre, voi ja kerma. Anna kastikkeen kiehahtaa hieman kasaan. Mausta.

Tee raviolitaikinasta mahdollisimman ohut levy. Voitele levystä toinen puoli keltuaisella, laita levylle 1 tl täytettä, käännä toinen puoli levystä kanneksi.
Ota raviolit muotilla (esim. piparkakkumuotti) levystä. Keitä raviolit suolalla ja öljyllä maustetussa vedessä noin 3-4 minuuttia. Valuta ne ja pidä lämpimänä. Tee annokset lautaselle, kastiketta pohjalle, raviolit päälle, koristele ja tarjoa heti.

Sinua voi myös kiinnostaa

Osta poronlihaa

Osta poroa

Poronlihasta valmistettu ateria on pelkistetyn kaunis. Kunnioitus raaka-ainetta kohtaan kumpuaa ruoanlaittajan asenteesta. Ostaessasi aitoa Lapin Poron lihaa, voit olla varma, että tuottajat jakavat tämän tinkimättömän asenteen kanssasi.

Etsi myyjä